Functionaliteit en toepassing van illustratie

Beeld zorgt ervoor dat content beter  begrepen en onthouden wordt. Illustraties zijn beeldconcepten. Een begrip vertalen naar beeld. Aandacht trekken d.m.v. humor; uitvergroten, de menselijke kant van een begrip benadrukken, verrassende invalshoeken kiezen inzoomen of juist vanuit grote afstand bekijken. Illustraties worden deels met de hand en deels digitaal verwerkt. Neem contact op als u meer wilt weten over de mogelijkheden voor u.

Illustratie en communicatie

Communicatie in beeld gaat sneller dan in taal. Een verhaal in een beeld vatten en daarmee het verhaal in een klap duidelijk maken. 

Illustraties worden vaak naar aanleiding van teksten bedacht en gemaakt. De opdrachtgever geeft soms zelf beeldideeën aan. En beeldidee ontstaat vaak middels een kort gesprek, een telefonische brainstorm van 5 minuten of e-mail uitwisseling. Als de tekst voor zich spreekt kan ik enkele ideeën schetsen binnen een vooraf gesteld tijdspad waarna opdracht gever een kiest die wordt uitgewerkt. Bij complexe illustraties wandplaten en posters worden in losse lagen verwerkt; tekstuele en inhoudelijke aanpassingen in een beeld kunnen zo eenvoudig worden aangebracht . 

Portretteren

De laatste jaren heb ik mij gespecialiseerd  in het portretteren van jonge kinderen en pubers. De modellen keken een DVD vaak in het bijzijn van vriendjes en zaten zo op ongedwongen wijze model. De grove opzet duurt ongeveer 2 uur. Details worden later bijgewerkt met behulp van foto’s. het model komt meestal op het atelier; maar kan desgewenst geschilderd worden op uw locatie. Er kan ook geheel naar aanleiding foto’s en snelle schetsen gewerkt worden; dit is handig bij kleine babies. De volwassen portretten zijn gemaakt terwijl het model rustig keuvelt. Zo ontstaat een ongedwongen gezichtsuitdrukking. Een portret in olieverf op doek kost ongeveer 550 euro inclusief lijst ex. BTW.

Muurschilderingen

Binnenmuren en buitenmuren; muren met ribbels; structuurbehang of spack of getimmerde panelen. Er is veel mogelijk. Voor parodontologie heb ik een concept bedacht waarbij voor elke verdieping de professionele handelingen op de buitenmuur verbeeld worden. Elf jaar later is deze buitenmuur nog geheel in tact. De administratie op de begane grond; mondhygiëne op de eerste verdieping en de parodontologie en chirurgische ingrepen op de 2e verdieping. De handelingen zijn sterk uitvergroot waardoor er een opvallend en nieuw beeld ontstaat. Bij een autoshowroom zijn de automerken in het land van herkomst verbeeld. Bij appartementencomplex Grimme had elke bewoner een andere wens: historie van het pand; iets mythologisch; natuurbeelden, en architectonische belangstelling werden zo gecombineerd. Materiaal: airbrush en acrylverf.

Neem contact op voor de mogelijkheden voor uw gebouw.